Je smartphone verliezen: wat te doen?

Geplaatst op 11-01-2023

Categorie: Computer en internet

Het verliezen van een smartphone komt vaak voor - en niet alleen omdat mensen hun telefoon kwijt zijn. De meeste smartphones zijn uitgerust met een aantal handige functies, waardoor ze essentieel zijn voor zowel werk als privé. Veel mensen gebruiken hun smartphone ook om online te winkelen of te bankieren; als iemand zijn telefoon verliest, moet hij zijn bankgegevens bijwerken of zijn financiële transacties staken. In wezen zijn smartphones meer dan alleen een hulpmiddel: ze zijn een noodzaak voor het moderne leven.

Mensen besteden meer tijd aan het gebruik van hun smartphones dan aan welke andere elektronica dan ook. Desondanks hebben veel huishoudens slechts één set reserveluidsprekers of één extra Bluetooth-luidspreker. Smartphones zijn krachtiger en veelzijdiger dan standaardluidsprekers, dus huishoudens kunnen gemakkelijk de afwezigheid van een luidspreker tolereren ten gunste van het gemak dat wordt geboden door de nieuwste modellen. Als gevolg hiervan besteden mensen meer tijd aan het gebruik van hun smartphones dan aan welke andere elektronica dan ook. Wanneer mensen hun telefoon kwijtraken, voelen ze zich vaak schuldig omdat ze er tijd aan verspillen. Het hebben van een backup telefoon kan nooit kwaad. Alle apps die ze hebben geïnstalleerd, maken het moeilijk om de drang te weerstaan ​​om nieuwe apps en updates te checken. Bovendien bewaren veel mensen hun persoonlijke gegevens op hun telefoon in plaats van op een veilige locatie. Als iemand zijn telefoon verliest, heeft hij toegang tot deze informatie; dit maakt het moeilijk om het bekijken van persoonlijke bestanden te weerstaan. Bovendien bevatten de meeste telefoons contactgegevens van individuen, waardoor het gemakkelijk is om iemands persoonlijke informatie op te zoeken.  

Veel experts raden aan om al uw gegevens van uw smartphone te verwijderen wanneer u van apparaat wisselt of laat repareren. Dit zorgt ervoor dat niemand toegang heeft tot uw gevoelige informatie nadat uw telefoon verloren is gegaan. Sommige mensen realiseren zich echter niet hoeveel tijd ze op hun telefoon doorbrengen totdat deze weg is. Ze zullen er meestal verwoed naar zoeken nadat ze zich realiseren dat ze het kwijt zijn. Bovendien veroorzaakt het verliezen van je telefoon stress die een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid. Veel mensen ervaren ernstige psychische problemen na het verliezen van een smartphone; sommigen sterven zelfs door de schokblootstelling aan langdurig gsm-deprivatiesyndroom.

Het verlies van een smartphone is een ernstig ongemak voor iedereen die er afhankelijk van is voor werk of privéleven. De meeste smartphones zijn uitgerust met verschillende handige functies, maar geen reserve om te compenseren wanneer iemand de zijne verliest? Bovendien worden de meeste gegevens opgeslagen op smartphones, waardoor het voor individuen gemakkelijk is om toegang te krijgen tot privé-informatie wanneer iemand die van hen verliest. Daarom moet iedereen die een smartphone gebruikt of dreigt te verliezen een back-up maken van alle gegevens op een externe schijf of pc en regelmatig alle apps die ze niet langer gebruiken van hun smartphone verwijderen. Als u dit doet, verkleint u aanzienlijk het risico dat u uw smartphone kwijtraakt en uw gegevens in gevaar brengt wanneer deze weg is!